Aluminum Kiep-Hefschuifpui

Een ingewikkeld maar efficiënt mechanisme.

Algemeen

Een aluminium kiep-hefschuifpui is een handige uitbreiding voor uw kozijnen die vaak gebruikt wordt als toegang voor kleine doorgangen. Een dergelijke pui kan in een kiepstand geplaatst worden maar het is evengoed mogelijk om het systeem helemaal naar links of naar rechts te verschuiven.

Het grote voordeel van een aluminium kiep-hefschuifpui is dat je deze gemakkelijk kan afsluiten terwijl er toch een goede ventilatie is. Dit type pui is ideaal voor overspanningen van zo’n drie meter maar bij grotere afstanden is het niet zo geschikt omdat het schuiven van de pui dan gewoon te onhandig wordt. Tenslotte zijn dergelijke puien heel eenvoudig te onderhouden en kan elk soort dubbel glas gebruikt worden.

De aluminium kiep-hefschuifpui is een ingewikkeld maar efficiënt mechanisme
Het kiepmechanisme van een dergelijke pui is iets ingewikkelder dan dat van een gewoon raam. Meestal moet de pui immers lichtjes gekiept of gekanteld worden, maar op diamoment kan de pui niet geopend worden. Men kan echter wel de pui kantelen zonder dat deze geopend wordt en zo is ventilatie alsnog mogelijk. Als de pui dan weer gesloten is wordt tocht optimaal geweerd!

De voordelen van een aluminium kiep-hefschuifpui

Er zijn enkele belangrijke verschillen tussen een gewone schuifpui en een kiep-hef variant. Zo kan deze tweede niet enkel opengeschoven worden, ze kan ook horizontaal geopend worden. Aan de bovenkant van de pui zit eveneens een soort kiertje waardoor lucht op een eenvoudige en veilige manier in de woning binnen kan. Zo wordt een extra comfortabel leefklimaat gecreëerd!

Een goede ventilatie met een  aluminium kiep-hefschuifpui

 

Een dergelijke pui zorgt er tevens voor dat de woning altijd goed verlucht is, zonder dat bijvoorbeeld huisdieren zomaar naar binnen en naar buiten kunnen. Tenslotte is een dergelijke pui ook erg geschikt omdat hij in verschillende standen gezet kan worden, waaronder gekiept, open of op slot.

Een Aluminium kiep-hefschuifpui kan verder open, zowel naar binnen als naar buiten
Zoals bij een gewone schuifpui kan een kiep-hefschuifpui ook naar rechts en links geschoven worden en daarmee verandert dus ook de manier van ventileren in de woning. Hoe dan ook kan op deze manier een ruimere doorgang gemaakt worden in vergelijking met gewone deuren. Daarbij wordt de pui opzijgeschoven waardoor de draaicirkel geen obstakel meer kan vormen – wat bij een gewone deur wel het geval is!

Een maximale afstand van drie meter
Een kiep-hefschuifpui vraagt meer van de kozijnen en daarom is het dan ook moeilijk om dit type toe te passen bij grotere oppervlaktes. Op bepaalde plaatsen zal de pui immers te zwaar wegen. Als u kiest voor een aluminium pui vormt dit echter geen probleem meer, juist omdat het gaat om een erg licht materiaal!

Een aluminium kiep-hefschuifpui, comfortabel en veilig wonen

De voordelen van een kiep-hefschuifpui reiken ver en daarbij komt ook nog eens dat aluminium een uiterst dankbaar materiaal is. Zo is het erg onderhoudsarm en licht waardoor de plaatsing en het behouden van een kwalitatieve pui dus ook haast geen moeite vraagt. Kortom, de ideale pui om wooncomfort, veiligheid én een goed ventilatie te garanderen in de ruimte!

 

 

 

De beste investering die je kan doen, is de aanschaf van aluminium kozijnen!

Vraag gratis & vrijblijvend een offerte aan! Hier invullen

Alukozijnen.nl

Powered by  Marketing Vision

Marketing Vision

VERGELIJKEN LOONT!