Aluminium Stolpraam

Een aluminium stolpraam, een meerwaarde voor de woning.

Aluminium stolpraam

 

Een aluminium stolpraam of ook een aluminium verhuisraam genaamd is ongetwijfeld een meerwaarde voor de woning. Zeker als je comfort en uitstraling hoog in het vaandel draagt, is een dergelijk raam een slimme aankoop. Maar wat is zo’n raam nu precies, en wat zijn de voordelen ervan? Een duidelijk overzicht hierop is van belang als het beste uit je aankoop wil halen!

Wat is een aluminium stolpraam?

Een dergelijk raam wordt ook wel een verhuisraam genoemd en is eigenlijk een raam waarbij de tussenstijl ontbreekt, waardoor een grote ruimte ontstaan als het raam wordt opengedaan. Eigenlijk kan een dergelijk raam in zekere zin vergeleken worden met een grote deur die langs beide kanten opengedaan kan worden.

Ook al ontbreekt bij een stolpraam het middenstuk, toch kunnen beide ramen aan elkaar bevestigd worden door middel van een stopnaald, een soort verbindingsstuk tussen rechts en links.

aluminium stolpraam

De voordelen van een aluminium stolpraam

Een stolpraam onderscheidt zich dus duidelijk van andere soorten ramen, en biedt enkele voordelen interessante voordelen. Het volgende overzicht geeft je daar wat meer duidelijkheid over, zodat je weet waar je je aan kan verwachten bij een aankoop!

1. Een stolpraam biedt heel wat ruimte

Eerst en vooral creëert een dergelijk raam heel wat ruimte, vooral als beide ramen open staan. De reden dat een dergelijk raam ook wel verhuisraam wordt genoemd, is omdat de doorgang die ermee wordt gecreëerd vaak groot genoeg is om er meubilair doorheen te ‘verhuizen’!

Maar ook gewoon om een open sfeer te creëren in de woning is een dergelijk raam erg handig. Zo kunnen zelfs relatief kleine ruimtes heel wat groter ogen, gewoon omdat het raam open staat.

2. Een stolpraam komt in verschillende uitvoeringen

Daarbij is een dergelijk raam in uiteenlopende stijlen en formaten verkrijgbaar, waardoor elke mogelijk inrichting er baat bij heeft. Zo zijn er klassieke modellen met een houten afwerking, maar ook aluminium en kunststof types zijn erg populair, vooral in moderne huishoudens.

Waarom moet je kiezen voor een aluminium verhuisraam?

De voordelen van een verhuisraam zijn duidelijk, maar waarom zou je nu moeten kiezen voor een aluminium model? Dit materiaal biedt enkele interessante voordelen:

– Aluminium is erg licht

Eerst en vooral is aluminium een erg licht materiaal, waardoor het eenvoudig te bewerken is. Daarbij is een dergelijk aluminium raam heel gebruiksvriendelijk, en kan het eenvoudig geïnstalleerd worden.

– Aluminium is stevig en duurzaam

Ondanks zijn lichte gewicht en karakter, gaat aluminium toch erg lang mee. Zeker in vergelijking met hout, dat sneller veroudert en slijt, is een aluminium verhuisraam dus een duurzame investering!

– Aluminium heeft een moderne uitstraling

Ten slotte past een aluminium verhuisraam perfect in een moderne woningstijl. Terwijl hout misschien eerder geschikt is voor klassieke inrichtingen, is een raam uit aluminium de beste optie als je een strakke, moderne look wil creëren. Dat is dan ook waarom heel wat huishoudens voor dit materiaal kiezen.

Het beste raam vinden om meer comfort en gezelligheid te creëren in de woning is niet altijd eenvoudig, maar een aluminium stolpraam bewijst dat het wel degelijk kan!

De beste investering die je kan doen, is de aanschaf van aluminium kozijnen!

Vraag gratis & vrijblijvend een offerte aan! Hier invullen

Alukozijnen.nl

Powered by  Marketing Vision

Marketing Vision

VERGELIJKEN LOONT!