Aluminium Schuifraam

Een aluminium schuifraam, de ideale keuze!

Aluminium schuifraam

Een aluminium schuifraam is ideaal voor als je veel licht wilt creëren in je woonkamer, keuken of slaapkamer. De combinatie van dunne aluminium stijlen en veel glas zorgt bovendien voor extra licht in huis en geeft je huis een moderne stijl. Bij het maken van een keuze voor een schuifraam maken veel mensen een keuze tussen een aluminium schuifraam, een kunststof schuifraam of een houten schuifraam. Ieder van deze materialen hebben hun eigen voor- en nadelen. Wat maakt een aluminium schuifraam tot de ideale keuze?

De prijs

Een belangrijk punt om op te selecteren is natuurlijk de prijs. Hierbij is het aluminium schuifraam licht in het nadeel. Houten en kunststof kozijnen zijn namelijk goedkoper. Zowel qua materiaalkosten als qua montage. Gemiddeld zijn kunststof schuiframen het goedkoopst, gevolgd door hout en daarna aluminium. Toch liggen de prijzen niet heel ver uit elkaar. Bij kozijnen wordt de prijs vrijwel altijd berekend per vierkante meter. Als vergelijkingsvoorbeeld: een vierkante meter kunststof kozijn kost dan 750 euro, waarbij een aluminium kozijn dan 900 euro kost. Maar dan krijg je er ook een topproduct voor.

Sterker materiaal

Bij aluminium schuiframen gaat het vaak om veel vierkante meters. Zeker als je een groot openslaand aluminium schuifraam in je woonkamer wilt hebben. Maar juist bij grotere ramen verslaat het aluminium schuifraam zijn grote kunststof concurrent. Aluminium is namelijk een veel sterker materiaal dan kunststof. Het is dan ook mogelijk om dunnere stijlen te gebruiken, die meer gewicht kunnen dragen. De limiet voor hoogte en breedte is bij een aluminium schuifraam dan ook stukken beter.

aluminium schuifraam

Moderne look

Bovendien zorgen de dunne stijlen van een aluminium schuifraam voor een zeer moderne en frisse look in je huiskamer. Doordat er extra veel glas wordt gebruikt, lijkt het alsof er veel meer ruimte in je kamer is. Helemaal als je daarbij uitkijkt op een vrij grote tuin is het optimale effect zeer groot. Precies het effect wat je meestal wilt bereiken bij het installeren van een aluminium schuifraam. Bij kleine ramen is kunststof vaak in het voordeel, maar bij grote schuiframen is aluminium zonder meer de beste optie.

Isolatie

Een ander belangrijk aandachtspunt is natuurlijk de isolatie. Daarbij is er weinig onderscheid te maken tussen een kunststof schuifraam en een aluminium schuifraam. Beiden houden de warmte goed vast en zijn thermisch weinig doorlatende materialen. Wel is het zo dat omdat aluminium zo sterk is, het vrij makkelijk meerdere lagen glas kan dragen. Enkel glas is inmiddels taboe, maar ook dubbel glas is tegenwoordig niet meer zo vanzelfsprekend. Juist met veel glas is het extra belangrijk om niet teveel warmte te verliezen. Daarom is een keuze voor HR++ glas zeker te overwegen, net zoals voor trippel glas, driedubbel glas. Dit vereist wel een extra investering, maar deze verdien je zeker terug via de energierekening.

Onderhoudskosten

Ook wat onderhoud betreft is een aluminium schuifraam de beste keus. Als je de onderhoudskosten optelt over een periode van dertig jaar kosten houten kozijnen zonder meer het meeste: 570 euro gemiddeld. Bij een aluminium schuifraam kost dit veel minder. Slechts 95 euro. Een kunststof schuifraam zit daar iets boven met een kostenplaatje van gemiddeld 125 euro. Het aluminium schuifraam is dus de beste optie voor grotere ramen. Met veel mogelijkheden qua styling en een laag kostenplaatje.

 

 

 

 

De beste investering die je kan doen, is de aanschaf van aluminium kozijnen!

Vraag gratis & vrijblijvend een offerte aan! Hier invullen

Alukozijnen.nl

Powered by  Marketing Vision

Marketing Vision

VERGELIJKEN LOONT!