Aluminium Vouwwanden

Aluminium vouwwanden, de keuze voor het béste!

Alles over Aluminium Vouwwanden

Vouwwanden: ze zeggen je misschien niet meteen veel, maar dergelijke wanden worden tegenwoordig steeds vaker gebruikt in woningen. Een ander woord voor vouwwanden is harmonicadeuren, en ze doen precies wat het woord zelf zegt: ze gaan open, precies zoals een harmonica beweegt.

Een vouwwand is een uiterst handige uitbreiding van elke particuliere woning, en wel om verschillende redenen. Het grootste voordeel van een dergelijk wand is ongetwijfeld dat men er ruimte mee bespaart. De deur gaat immers niet naar de ene of andere kant open, waardoor je in de ruimte zelf veel meer plaats overhoudt.

Een vouwwand bestaat doorgaans uit drie tot zeven verschillende delen. Bij aankoop kan men kiezen tussen een model dat ofwel naar buiten, ofwel naar binnen gericht is. Het is vaak ook mogelijk om de wand naar links, ofwel naar rechts te laten schuiven. Vaak bestaan vouwwanden ook uit twee verschillende delen: één dat naar links schuift en één dat naar rechts schuift.

Waarom kiezen voor een vouwwand?

Zoals reeds vermeld biedt een vouwwand het voordeel dat je er heel wat ruimte mee kan besparen. De deur gaat immers noch naar binnen, noch naar buiten open, wat de ruimte meteen groter doet lijken als de deur open staat. Ook heeft een dergelijke vouwwand als voordeel dat je eenvoudiger van de ene naar de andere ruimte kan gaan. Er is immers geen vast gedeelte aan de wand, waardoor de doorgang groter is.

Vervolgens kan je volledig zelf kiezen hoe je de deur opent. Het kniksysteem maakt het mogelijk de wand naar binnen of buiten open te doen. Flexibiliteit is van uiterst groot belang bij het creëren van wooncomfort in de woning, en dat is iets waar een vouwwand aan bijdraagt.

Een flexibele indeling van de woning

Een ander voordeel van een vouwwand is dat je de ruimte er heel flexibel mee kan indelen. Zoals vermeld verlies je immers geen ruimte in huis, doordat de wand noch naar binnen, noch naar buiten openklapt. De perfecte oplossing als je de woonkamer bijvoorbeeld overdag wil gebruiken als leefgedeelte, en ’s avonds als werkkamer. Een harmonicadeur zorgt voor een scheiding tussen verschillende ruimtes, maar maakt het evengoed mogelijk om deze met elkaar te verbinden.

Tenslotte bestaat een vouwwand grotendeels uit dunne profielen en glas, waardoor je ook nog eens van meer lichtinval kan genieten als de wand in de buitenmuur zit. Zo wordt nog meer wooncomfort gecreëerd.

 

Waarom kiezen voor een aluminium vouwwand en aluminium kozijnen bestellen?

 

Nu de voordelen van een vouwwand duidelijk zijn, is het natuurlijk ook belangrijk te weten waarom je best kiest voor een aluminium model. Eerst en vooral ziet een aluminium vouwwand er gewoon modern uit. Daarbij gaat het om een uiterst sterk en licht materiaal, waardoor de profielen van dergelijke vouwwanden dunner zijn. Het resultaat is een strak, modern geheel met daarbij ook nog eens een opmerkelijke lichtinval. Dergelijke vouwwanden zijn ideaal als aanvulling op kozijnen, en aluminium kozijnen bestellen is dan ook een goed idee om nog méér comfort in de woning te creëren.

 

 

 

 

 

De beste investering die je kan doen, is de aanschaf van aluminium kozijnen!

Vraag gratis & vrijblijvend een offerte aan! Hier invullen

Alukozijnen.nl

Powered by  Marketing Vision

Marketing Vision

VERGELIJKEN LOONT!