Aluminium Kozijnen Plaatsen

Punten van aandacht bij aluminium kozijnen plaatsen?

Bij het plaatsen van aluminium kozijnen  dient de nadruk gelegd te worden op het verschil van aanpak bij een nieuwbouw woning en een renovatie van een woonst. De grootte en gewicht van de kozijnen hebben een invloed bij monteren. Het verdiep waar de kozijnen worden aangebracht en de toegankelijkheid van de woning zijn zeer belangrijke factoren waar rekening dient mee te worden gehouden. De opsomming van bovenstaande feiten bepalen dan ook het effectieve kostenplaatje bij aluminium kozijnen plaatsen. Echter bestaan er ook nog enkele externe factoren die je niet zo dadelijk zou vermoeden maar wel een zeer belangrijke rol kunnen spelen bij dit facet.

De bereikbaarheid van de woning bij aluminium kozijnen plaatsen

Een goede bereikbaarheid van de woning is een zeer groot voordeel. Als de monteurs zowel gemakkelijk met hun vrachtwagen aan de voorzijde als aan de achterzijde van de woonst terecht kunnen, bevordert dit de kwaliteit van de montage. Bovendien bespaart deze werkwijze op kosten. Een extra hijskraan en meerkost hiervoor is bij goede bereikbaarheid dan niet nodig.

Aluminium kozijnen plaatsen in een nieuwe of oude woning

Er is wel degelijk een enorm verschil bij het plaatsen van aluminium kozijnen bij een nieuwe woning dan bij een renovatie project. Bij een nieuwbouw staat reeds alles klaar om de kozijnen aan te brengen. Bij een renovatie dienen de oude kozijnen te worden verwijderd en kan je daarna pas starten met het plaatsen van de nieuwe aluminium kozijnen. Tevens dien je bij een renovatie de draagstructuur en de waterdichtheid goed te controleren. Bij nieuwbouw is de binnenafwerking in 99% stukken. Bij renovatie zijn er diverse mogelijkheden, afhankelijk van de aangetroffen toestand.

Extra kosten bij aluminium kozijnen plaatsen

Vier belangrijke punten dienen zeker vooraf dienen besproken te worden bij het plaatsen van aluminium kozijnen om eventuele verrassingen achteraf te vermijden:

  1. Is er asbest aanwezig in de woning. Zo, ja dan dient er een speciale procedure te worden gevolgd. Dit om juridische en extra financiële problemen te vermijden.
  2. Indien er een hijskraan nodig is. Is er een extra vergunning nodig van de gemeente. Dienen er seingevers te worden ingezet voor het regelen van het verkeer. Kan de staart wel worden afgesloten? Allemaal punten die vooraf dienen nagekeken te worden.
  3. Bij kozijnen groter dan 5 meter dient er een speciaal transport te worden geregeld
  4. Bij grote en zware aluminium kozijnen, waar een hijskraan niet mogelijk is dient er bij de montage extra mensen te worden ingezet om dit te kunnen realiseren.

Aluminium kozijnen plaatsen: bezin eer je begin!

Je merkt dat wij van alukozijnen.nl alle punten waar op moet worden gelet bij aluminium kozijnen plaatsen maar al te goed. De fabrikanten waar wij offertes van aanbieden zullen je graag op deze problemen wijzen en je de oplossing aanreiken.

 

 

 

De beste investering die je kan doen, is de aanschaf van aluminium kozijnen!

Vraag gratis & vrijblijvend een offerte aan! Hier invullen

Alukozijnen.nl

Powered by  Marketing Vision

Marketing Vision

VERGELIJKEN LOONT!